Sociālajā patversmē prot pagatavot “Labāko soļanku”

 

Sociālās patversmes klienti tika iesaistīti sociālo prasmju un iemaņu veicināšanas pasākumā gatavojot pusdienu maltīti. Klienti apguva prasmes darboties virtuvē sociālā darba speciālistu pavadībā, lai pagatavotu sātīgu zupu pusdienām “Labākā soļanka”.

Nodarbību laikā tika apgūtas arī komunikācijas spējas, darbs komandā, prasme apieties ar virtuves piederumiem, prasme sagriezt ēdiena sastāvdaļas. Darba procesā iekļauta tēma  par veselīgu uzturu, higiēnas prasību ievērošanu gatavojot maltīti.

Klienti guva gandarījumu par apgūtām prasmēm, par padarīto darbu iesaistoties zupas pagatavošanas procesā. 

            Sociālie darba speciālisti pēc prasmju veicinoša pasākuma, plāno arī turpmāk iesaistīt klientus prasmju veicinošos pasākumos, lai saglabātu, atjaunotu un veicinātu klientu sociālās un darba prasmes. Klientiem nepieciešams atbalsts no speciālistu puses un individuāla pieeja pozitīvu rezultātu sasniegšanā un psihoemocionālā stāvokļa uzturēšanā. Katrs cilvēks ir vērtība neatkarīgi no sociālā statusa, ikviens var nonākt dzīves sarežģītā situācija, bet, ja blakus ir kāds, kas var kaut nedaudz palīdzēt, tad dzīves situāciju var uzlabot.

Pozitīvās emocijas pēc paveiktā darba ir labs dzinulis turpināt iesākto.

Sagatavoja: Sociālas/Nakts patversmes vadītāja  L. Ļaļina

 

Pēdējās izmaiņas veiktas: 21.07.2021 15:42