Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Sociālais dienests” atgādina, ka bērni no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām var saņemt ēdināšanas pabalstu.

Pabalstu bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai (turpmāk – ēdināšanai) 100% apmērā piešķir bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām ēdināšanai vai ēdināšanas izdevumu (pusdienas) kompensēšanai pašvaldības pamatskolās, vidusskolās, profesionālās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs mācību gada laikā.

Pabalstu piešķir uz laika posmu, kurā mājsaimniecībai noteikta atbilstība trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam, kā arī par laiku, kad tiek izskatīts iesniegums trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusa noteikšanai, ja tiek iesniegti ēdināšanas izdevumus apliecinoši dokumenti, kuros norādīts bērna vārds, uzvārds, personas kods.

Ģimene (persona), kura savu dzīvesvietu ir deklarējusi pašvaldības teritorijā un kuras aizbildnībā ir bērns, ja viņš turpina vispārējās, profesionālās vai speciālās izglītības iegūšanu klātienē, neatkarīgi no tā, kurā administratīvajā teritorijā deklarēta bērna dzīvesvieta, ja ir pieņemts Daugavpils pilsētas bāriņtiesas lēmums par bērna aizbildnību, ir tiesīga saņemt pabalstu 100% apmērā no ēdināšanas izdevumiem pirmsskolas izglītības iestādēs, pamatskolās, vidusskolās un profesionālās vidējās izglītības iestādēs mācību gada laikā.

   Aicinām bērnu vecākus, kuri atbilst kādam no minētajiem nosacījumiem, vērsties Dienestā ēdināšanas pabalsta saņemšanai vispārizglītojošās skolās un tehnikumos.

   Iesniegumu Sociālajā dienestā var iesniegt: vēršoties personīgi Lāčplēša ielā 39, Daugavpilī; iesūtīt elektroniski parakstītu iesniegumu e-pastā socd@socd.lv vai ievietojot iesniegumu pasta kastītēs Lāčplēša ielā 39, Daugavpilī, Vienības ielā 8, Daugavpilī vai Liepājas ielā 4, Daugavpilī. Tālrunis uzziņām 65449907.

Informāciju sagatavoja Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Sociālais dienests”
 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa